Start Plan 18

Waarom Plan 18?

Je wordt 18. Dat komt vanzelf. Je bent volgens de wet van de ene op de andere dag volwassen, maar volwassen worden gaat niet vanzelf. Je moet ineens van alles en het is zo veel. Er moet zoveel worden geregeld of geregeld zijn. Daar ben je dan ook ineens helemaal zelf verantwoordelijk voor. Veel jongeren vinden dat moeilijk. Soms schuiven ze het vooruit. Soms komen ze er niet aan toe, of staan ze er niet bij stil. Dat kan leiden tot (grote) problemen. Daar zit je natuurlijk niet op te wachten.

Plan 18 helpt je op weg. Het geeft structuur, tips en een plan. Dat geeft je overzicht en grip. Met Plan 18 bereid je je voor op al die verplichtingen en regeldingen die er bij horen als je volwassen bent.

PLAN 18 bestaat uit drie lagen:

  1. REGELDINGEN & VERPLICHTINGEN: Een app met overzicht van regeldingen en verplichtingen in combinatie met een praktische checklist,
  2. OP EIGEN KRACHT: een onderzoek bestaande uit (twee) online tools om zelfredzaamheid en het netwerk te onderzoeken en in kaart te brengen,
  3. TREK JE PLAN: een 4 gesprekken plan én een overzichtelijk format voor een persoonlijk plan van aanpak voor eigen gebruik.