Regeldingen en verplichtingen

Alvast gefeliciteerd!

De dag dat je 18 wordt, ben je voor de wet in één keer plotseling volwassen. Dat is schrikken als je wakker wordt. Je bent ineens zelf verantwoordelijk voor veel regeldingen. Het lijkt erop alsof je in een keer wordt overspoeld met verplichtingen. Er MOET zoveel. Moeten? Niet alles moet, maar het kan handig zijn om te weten of het van jou van toepassing is.

Op Plan 18 vind je een verzameling van dingen die je allemaal geregeld moet hebben of misschien nog moet regelen. Je kunt per onderwerp doorklikken voor meer informatie over dat onderwerp én misschien nog wel belangrijker, je vindt er een checklist om bij te houden wat je al geregeld hebt en wat je nog misschien moet doen. Dat geeft rust!

Als je 18 bent, wordt er van je verwacht dat je een flink aantal zaken voor elkaar hebt. Er zijn heel veel andere zaken waar je beter maar over kunt nadenken en op voorbereid kunt zijn. Sommige dingen zijn zelfs verplicht. Je ontkomt er gewoon niet aan.
Handig zo'n overzicht. Nog handiger is het om bij te houden wat je al hebt geregeld en waar je nog over na moet denken. Om je te helpen in jouw persoonlijke situatie kun je de checklist app gebruiken. Je kunt die met account of zonder account (dus anoniem) invullen.