Bereid uw kind voor op volwassenheid

Samen voorbereiden op die mijlpaal.

Veel ouders zijn prima in staat om zich samen met hun kind(eren) voor te bereiden op die mijlpaal; 18 worden. Dat doen ouders vaak samen kinderen. Dat is veel uitzoeken. Plan 18 kan wel een handje helpen. Plan 18 is uiteindelijk heel universeel voor iedereen die 18 wordt.

Voor ouders zijn twee pagina's interessant:

Regeldingen

Misschien kan Plan 18 je helpen

Weet u wat uw kind geregeld moet hebben als uw zoon of dochter 18 is? Of is uw kind nog geen 18 en wil wilt u zich samen goed voorbereiden? Plan 18 kan uw helpen.

U vindt een pagina met een waslijst aan dingen die geregeld moeten zijn als je 18 bent, op Regeldingen & Verplichtingen.

Checklist

Handig zo'n overzicht

Er is ook een handige checklist. Daar kun je bijhouden welke dingen gedaan zijn en welke nog moeten gebeuren. Dat is mooi, want aan het einde ziet precies hoe het ervoor staat.

Binnenkort hopen we de app te presenteren, maar nu moet u het nog even doen met een lijst U vindt die op Checklist 18+

Krijgt u (pleeg)kind hulp via de gemeente? Vraag gerust na of de gemeente met Plan 18 werkt. Samen komt u verder. Ook als uw zoon of dochter hulp krijgt van een individuele hulpverlener,  instelling of instantie om zelfstandig te worden, kan Plan 18 een handig middel zijn. Vraag het dan ook na. Ga naar start als u meteen wilt beginnen.

Veel succes,

Paul Post, samensteller van Plan 18